Jazz

Nassaun Fasaani

Nassaun Fasaani on rumpali Toni Porthénin ja fonisti Joonatan Raution liidaama suurelle yleisölle uusi kokoonpano, joka liikuskelee maukkaasti pääosin Amerikan itärannikolta ammentavassa sähköisen jazzfunkin sävelmaailmassa.

Jazz

Pat Metheny

Pat Methenyn Suomen-konserttia olikin jo odotettu ja vanhojen diggareiden muisteloita kuunneltu 90-luvun alusta lähtien.

Festarit Jazz

Ylläs Jazz Blues 2009

Täällä Jyväskylässä oli jo pitkään odotettu, koska pääsisi taas Yllästunturin maisemiin jazzia kuuntelemaan. Jo aika mones Ylläs Jazz Blues tapahtui viime viikonloppuna, ja reilu parikymmenen hienon Summer Jazz -työntekijän kanssa kävimme katsastamassa tunnelmat.

Jazz

Nieminen & Litmanen

Sain paikattua erään ammottavan aukon musiikillisessa sivistyksessäni, kun onnistuin viimein raahaamaan itseni Niemisen & Litmasen keikalle Poppariin. Levyltä bändi sentään oli entuudestaan tuttu, mutta livekohtaaminen oli siirtynyt syystä tai toisesta.

Festarit Jazz

JKL Summer Jazz 2008

Pitkään odottamani Jyväskylä Summer Jazz -festivaali koitti viimeinkin, mutta samalla iski aivan hirveä kesäkuume ja flunssa. Ehdin kuunnella ainoastaan avajaisillan Quinteto Fuegon konsertin, joka oli lupaava alku kiinnostavalle festarille. Yöllä kuitenkin iski kuume ja oli poissa pelistä pitkälle seuraavalle viikolle. Netistä löytyi jonkin verran matskuja: · Juhan viralliset festarikuvat Summerjazz.netissä · Summer Jazz -kuvia Flickrissä […]

Jazz

Olavi Louhivuori: Inhale Exhale

Soololevyn teko on monelle artistille kova paikka. Yksin soittaessa uppoaa helposti oman instrumentin kanssa kikkailuun ja hyvän musiikin teko unohtuu. Bändi ei olekaan soittamassa mukana, ja omasta päästä pitäisi pulputa kaikki ideat joiden mukaan musiikki kasvaa, joihin reagoidaan. Loppuun asti intensiteettinsä säilyttävän soololevyn tekoon ei moni pysty – mutta Olavi Louhivuori pystyi.

Jazz Uutiset

Return To Forever

Jälleennäkemisuutisia myös fuusiomaailmasta: Chick Corea, Al DiMeola, Stanley Clarke ja Lenny White aikovat yhdistyä jälleen! Siitähän syntyy tietenkin legendaarinen, viimeksi 70-luvulla yhdessä soittanut Return to Forever -yhtye. Bändi tekee 40-50 keikkaa Atlantin molemmin puolin, mutta uusista levytyksistä ei ole vielä ollut puhetta.