Yleiset

Lähettämö 10 v.!

Joskus talvella 2000-2001 tuli mieleen, että olisipa hauska kirjoittaa jotain keikkakokemuksia muistiin, kun tulee kuitenkin jonkin verran niillä käytyä, ja monesti hieno musaelämys jäi vain paikalle vaivautuneen yleisön tietoon. Mediaksi valitsin tuolloin juuri tulemistaan tekevän blogi-formaatin, ja alustaksi ilmaisen Blogger-palvelun. 5.2.2001 sainkin homman käyntiin. Ensimmäinen juttu käsitteli vanhan kitaraopettajan Tuppu Orrenmaan tulossa olevaa levyä, josta […]

Yleiset

Tanssisali Lutakko 20 vuotta

Onnittelut Jelmulle 20 vuoden kunnioitettavan iän saavuttamisesta! Keskisuomalainen teki hienon kulttuuriteon julkaisemalla kaikki Lutakon keikka-arviot 20 vuoden ajalta. Mahtava oli fiilistellä lukemalla keikoista joissa itsekin on tullut käytyä (esim. Waltari, CMX, Nada, Hanoi Rocks, Stam1na).

Yleiset

Popparin pikkujoulut

Öykkärirehtorikohusta ohi päästyämme Popparibaarissa oli suuren juhlan tuntua vuotuisissa pikkujouluissa. Väkeä oli tällä kertaa paikalla todella runsaasti, mutta ei se mitään, fiilis oli jälleen katossa ja oli mukava tapailla vanhoja ja uudempiakin tuttuja.

Yleiset

Zappaa

Kaveri suositteli joku aika sitten jälleen kerran Frank Zapan tuotantoon tutustumista. Ei ollut ensimmäinen kerta, eikä varmaan viimeinenkään. Z:n tuotantoa olen silloin tällöin kuunnellutkin vuosien aikana, mutta lopullinen ”aukeaminen” antaa edelleen odottaa itseään. Sen pohjalta mitä on tullut kuunneltua, tuntuu että Zapan suurin anti on sävellyspuolella, koukeroisissa rakenteissa ja teemoissa teemoissa, ennakkoluulottomuudessa ja musiikillisessa huumorissa. […]

Yleiset

Musaa kirjoissa

Viime aikoina on tullut eteen muutama mainio musiikki-aiheinen kirja: Rokkikuvia 70-luvulta, Rytmihäiriöitä sekä The Black Strat.

Yleiset

Vuoden parhaat

Näin vuoden vaihtuessa tulee seurattua erilaisia listoja ja muisteltua menneen vuoden kovimpia juttuja.

Yleiset

Last.fm koukuttaa

Kolmisen vuotta sitten osuin jotain kautta palveluun, johon sai uploadattua soittotilastoja tietokoneen musansoitto-ohjelmasta. Tai olisi saanut, jos olisi ollut Mac-yhteensopiva. Hieman aikaa kului, ja sopiva pluginkin löytyi, ja aloin päästä systeemistä jyvälle. Silloin sen nimi oli Audioscrobbler, mutta nykyisin se on Last.fm – tilastointipalvelusta monipuoliseksi nettiradioksi / suosittelupalveluksi / tapahtumatietokannaksi paisunut sivusto.

Yleiset

Ylen Elävä arkisto

YLE aukaisi osan arkistostaan nettiin kuten kaikki ovat jo kuulleet. On hienoa, että valikoimaa löytyy ja palvelu toimii jopa Macillä! Tässä muutama arkistojen helmi joihin itse osuin ensi vilkaisulla: – Pekka Pohjolan haastattelu v:lta 1973 – Mikko Alatalo haastattelee Hurriganesia – Lasse Mårtenson jazz-messustaan – rajoituksiahan ei saisi olla, vai mitä Lasse :) – kitaristi […]

Yleiset

Tribuutti ei miellytä

Kulttuuriväkeä on viime päivinä puhuttanut Lasse Mårtensonin suhtautuminen Kaikki paitsi Mårtenson on turhaa -levyyn ja Juhlaviikkojen Mårtenson remix -konserttiin. Tuotantopuolen mukaan lupa-asiat ovat kunnossa, mutta Mårtensonin mukaan hänet on jätetty koko prosessissa ulkopuoliseksi. HS:n artikkelissa Mårtenson väittää, että häneltä ei ole edes kysytty lupaa tehdä kappaleista uusia sovituksia.

Festarit Jazz Uutiset Yleiset

SibaFest

Pääkaupunkiseudulla tapahtuu – Sibelius-Akatemian talvijuhlat alkoivat tänään! Tarjolla on yli 60 tapahtumaa ympäri kaupunkia: konsertteja, luentoja sekä koko perheen tapahtumia. Tarkempaa tietoa esiintyjistä saa SibaFestin www-sivuilta, luvassa mm. Frank Zappa in Tavastia sekä Meta4 meets Ilmiliekki. Jos et pääse paikan päälle, voit seurata konsertteja suorana lähetyksenä tai myöhemmin SibaTV:n sivuilta. Ensimmäinen lähetys on tänään illalla: […]

Yleiset

Go EFFI

Viimeaikainen uuden tekijänoikeuslain valmisteluprosessi on herättänyt itsessäni lähinnä ”ei ole todellista” -henkisiä mietteitä. Järjen ääntä onneksi pitää yllä Electronic Frontier Finland ry, jolla on myös asiallinen blogi – lukekaa ja bookmarkatkaa.