Summer Jazz 2001

Jyväskylä Summer Jazz alkoi. Ensimmäisen päivän ohjelmistossa oli lauluyhtye Voices, Clare Foster, Mambo Sampo sekä Stuart Hallin vetämä workshop-bändi.

Voices ja Foster tyylittelivät jazz-standardeja Hoviraitin jylisevässä akustiikassa. Aistikasta, mutta nyanssit upposivat välillä kaikuville seinille… Suomalaisen Konservatorion jazzlauluopetuksen tulokset alkavat näkyä.

Mambo Sampo soitti mukavaa tanssisalsaa Elohuvissa. Paikalle olisi mahtunut hieman enemmänkin yleisöä, mutta paikalle saapuneet saivat nauttia ykkössonista, cha cha chasta, rumbasta ja niin edelleen.

Stuart Hallin workshop oli esimakua JSJ:n tämänvuotisesta modernista brittijazz -teemasta. Tuoreen kuuloista musiikki olikin, vaikka eräs soittajista kommentoikin biisejä vaikeiksi ja kokoonpano pantiin pystyyn varsin nopeasti. Lopputuloksesta tätä ei juuri huomannut, vaan ehkä juuri haastava materiaali antoi bändille lisäpotkua.

Keikan jälkeisissä jameissa lavalle ehtivät mm. Pessi Levanto (pno) ja Tuomo Dahlblom (gtr) sekä Nimismies-yhtyeen jami-reinkarnaatio. Loistavaa…

Manolito Ý Su Trabuco, Salsamania, ¡Otra Vez! feat. Severi Pyysalo, Stan Sulzmann & John Taylor. Summer Jazz -päivä 2 toimi!

Sulzmannin ja Taylorin veto Taulumäen kirkossa oli kaunista, kuulasta, herkkää mutta ilmaisuvoimaista musiikkia. Varsinkin Sulzmann osasi käyttää vahvaa tenorisoundiaan kaivaakseen kaikki nyanssit irti hienosti soivasta kirkosta.

¡Otra Vez! feat. Severi Pyysalo A-salissa – hienoa, runollisen kaunista, mutta myös voimallista yhtye-ilmaisua… Pyysalon mukaantulon jälkeen herkkä tunnelmointi tuntuu lisääntyneen bändin setissä.

Salsamania ja Manolito Café Elohuvissa: menen uudestaan! Salsamanian kavereiden ei juurikaan tarvitse hävetä – sen verran intensiivistä meininkiä bändiltä irtosi. Manolito tosin tykitti kulttuuriperinteensä turvin vieläkin tiukempaa settiä. Jos rytmi on veressä, niin se on!