Bread Machine

Breadmachinen keikalla sai nautiskella monipuolisesta ja hyvällä maulla sävelletystä ja tulkitusta jazzista. Bändi kuvailee kotisivuillaan musiikkiaan sekoitukseksi jazzbossasta, hiphopista, soulista ja bebopista, eikä kuvailu ole lainkaan kaukaa haettu.

Huippumuusikoiden käsittelyssä eri tyylilajit sulautuivat sujuvaksi kokonaisuudeksi, jossa kuitenkin kaikille löytyi myös omaa tilaa – Antero Prihan tyylikästä trumpetinsoittoa kuunteli mielellään ja Rasmus Korrströmin tenorista irtosi hienoa mellow-soundia.

Breadmachinen valtti olikin juuri tuo monipuolisuus, joka joskus kääntyy valittettavasti esittäjää vastaan materiaalin hajanaisuutena – tästä ei kuitenkaan onneksi ollut puhettakaan. Kuulijaa hemmoteltiin elävällä ja haastavalla, mutta silti vaivattoman kuuloisesti esitetyllä ohjelmistolla. Komppiryhmä Kantonen – Anttila – Forss – Ounaskari tosin saisi kuulostamaan hyvältä lähes kenet tahansa…

Jos live-aktia ei lähimailla ole, niin ainakin bändin kotisivuilta löytyvät biisinpätkät kannattaa käydä kuuntelemassa.