Tonic

Tonic oli antoisa uusi tuttavuus – eipä ihme, sillä fonisti ja suuren osan biiseistä säveltänyt Manuel Dunkel kertoi yhtyeen olevan perustettu ”tällä viikolla”. Täpötäydessä Jazz Barissa pääsi siis todistamaan kaikkien aikojen kolmatta Tonic-kokemusta.

Keikkajulisteen taglinen mukaan ”Drum & bass, funk ja improvisaatio kohtaavat”, ja näin kyllä olikin. Lasse Lindgren ja Teppo Mäkynen loivat pohjalle makean kuuloista house-rytmiikkaa. Norjalaisen kosketinsoitinvelhon Christian Wallumrødin luova lähestymistapa oli omiaan luomaan kiihkeitä soolokliimakseja kepeää leijuntaa unohtamatta.

Dunkelin foninsoittoa oli taas ilo kuunnella, ja trumpetisti Anders Bergcrantzin sävelkulut olivat kohdallaan varsinkin hitaissa funk-biiseissä, jossa oli kierrätetty maukkaasti 70-80 -lukujen taitteen mieleen tuovaa pidättelevää musisointia.