Karikko

Kari Ikonen toi muassaan Jyväskylään Karikko-yhtyeensä. Kokoonpano (Ikonen – pno/moog, Sonny Heinilä – sax, Jarkko Hakala – trp/flg/moog, Toni Elgland – bs, Mika Kallio – drs) esitti pari settiä Ikosen uusia sävellyksiä.

Yhtye toi Jazz Barin lavalle taidokasta, modernistista ja skandinaavisen kuuloista jazzia, josta löytyi myös urbaaneja sävyjä. Ikosen tuotanto on kuulosti kehittyneen aiempaa selkeämpään, pelkistetympään suuntaan – kuitenkaan muuttumatta tylsäksi tai yllätyksettömäksi. Biisien rakenteissa oli mukavia uusia koukkuja, ja hyvin sovitetut osuudet jättivät myös solisteille tilaa. Hedelmällisiä jännitteitä syntyi esimerkiksi Heinilän kuulaan sopraanofonisoundin ja Hakalan laid-back -tyylisen flyygelitorvismin välille.

MIelenkiintoinen lisä keikkaan oli uuden Neptunus-kappaleen kantaesitys, jossa vierailevana sellistinä oli Kalle Kangas. Neptunus poikkesi jonkin verran muusta materiaalista uiden nimensä mukaisesti synkissä sävelmerten syvyyksissä.

Ikosen puffiin uudesta levystään (”jos ei osta tätä levyä, on tyhmä”) on tämän keikan perusteella helppo yhtyä.