Mika Pohjola

Miehemme maailmalta, Mika Pohjola, on saanut tuta mitä erilaisimpia musiikillisia vaikutteita jo useamman vuoden ajan opiskellessaan ja työskennellessään Tukholmassa, Bostonissa ja New Yorkissa. Jazz Barissa näyttäytyneelle MikaSonik-yhtyeelle tehdyt sävellykset ilmensivät monipuolisesti Pohjolan vaiherikasta musiikillista historiaa. Haastavat kappaleet pistivät soittajiston ilmeen välilllä ehkä turhankin vakaviksi. Vaikka alan miehet (Pohjola – pno, Ben Monder – gtr, Lasse Lindgren – bs, Sami Kuoppamäki – drs) tietenkin sooloissaan ylsivät totutulle korkeille tasoilleen, niin yhteissoitto jätti paikoin tunnelman rentoudessa toivomisen varaa. Musisoinnista nimenomaan yhteissoittotasolla jäi kuitenkin mieleen jonkinasteinen kireys ja jännitys – toivottavasti kyse oli vain kiertueen ensimmäisen keikan jännittämisestä tai vastaavasta.

Nautittaviakin jaksoja kertyi kahden setin ajalta kyllin – esim. Pohjolan sävellyksellinen mielikuvitus, Molderin eleetön virtuoottisuus, Lindgrenin jäyhänkaunis bassottelu – ja Kuoppamäki nyt on Kuoppamäki. Kannattaa kuunnella.