Wayne Krantz

Eräs vuoden tähän mennessä kiinnostavimmista keikoista koettiin perjantaina Jumo-jazzklubilla, kun amerikkalaiskitaristi Wayne Krantz saapui lämmittelemään pian alkavaa euroopankiertuettaan varten. Krantzin vakituisen taustajoukon sijaan kompista vastasivat Timo Hirvonen bassossa ja Jukkis Uotila rummuissa.

Krantzin soitanta kuulosti pääasiassa häneltä itseltään – soolot olivat tosin vähemmässä kuin 90-luvulla ilmestyneillä levytyksillä, ja moninaisuus ja hitaahko kehittely koko bändin voimin oli keikan pääosassa. Krantzin omaperäisistä soinnutuksista ja biisien rujonkaruista yleistunnelmista syntyi kuitenkin illan mittaan intensiivinen kokonaisuus.

Sooloissaan Krantz käytti paljon wahwahia ja uskomattoman kuuloista Moogerfooger-laatikkoa vaihtelevin tuloksin. Parhaimmillaan musiikki kuitenkin taisi olla puolitempoisissa maukkaan kuuloisissa funkia, rockia ja jazziakin sekoittavissa biiseissä. Toimiva rytmiryhmäkin tuntui mainitunlaisen materiaalin tulkitsemisesta eniten nauttivan.

Seuraavaksi Krantz soittaa Puolassa – tämä ja paljon muutakin aiheeseen liittyvää selviää waynekrantz.comista.