Lähettämö uusiksi

Nokkelimmat lienevät jo huomanneet, että Lähettämössä on tapahtunut kesän aikana pientä kehitystä.

Pitkään mielessä ollut uudistus oli pakko laittaa alulle, kun Bloggerin uudistuksen myötä tilini hävisi (onneksi tekstit olivat tallessa omalla palvelimella eikä Bloggerilla), ja jouduin kehittämään jostain uuden julkaisusysteemin. Monien kevyempien ja järeämpien softien koluamisen ja testauksien jälkeen löysinkin jokseenkin toimivan vehkeen, joka on tarpeeksi muuntautumiskykyinen runsasmuotoisesta rytmimusiikista kirjoittamiseen.

Seuraavaksi käyn ulkoasun kimppuun – kulmikas harmaasävy-layout saa väistyä, ja vuosien varrella ottamani valokuvat pääsevät vähän suurempaan rooliin.

Kaikennäköistä ulkoasun pikkusäätöäkin on vielä jäljellä, mutta tärkein eli tekstit ovat nyt eetterissä uuden systeemin kautta. Tuodessani matskuja tähän uuteen versioon tosin karsin sieltä pois esim. kiertue- ja levyjulkkariuutiset ynnä muut jutut joiden arvo oli enimmäkseen ajankohtaisuudessa silloin kaksi vuotta sitten.

Uutena ominaisuutena on mukana kommentointi, jonka avulla kuka tahansa voi ottaa osaa keikkamuisteloihin. Myös ne henkilöt, jotka sitkeästi ovat etsineet summamutikassa Lähettämön RSS-feediä, saavat vast’edes sellaista lukea. Vastapainoksi hyllytän kaikennäköiset muut viritykset sidebareihin jne.

Toivottavasti uudistuksilla on myönteinen vaikutus lukukokemukseesi!