Uuden Jazz Barin korkkaus

Jazz Barin muutto uusiin tiloihin osoittautui oivalliseksi parannukseksi. Kolmikulman alakerran tila toimii perinteisen ”jazz-luolan” ehdoilla: salista on näkyvyys lavalle 95%:sesti (vain pari tolppaa on edessä), soiton aikana toimii pöytiin tarjoilu ja musiikki kuulostaa siellä hyvältä. Sisustus on kotoisan tummasävyinen, ja kaikin puolin tila edesauttaa häiriötöntä jazzista nauttimista. Miljööstä tuli etäisesti mieleen prahalainen klubi U Stare Pani, jonka syövereissä rytmimusiikista nauttiminen saa huikeita sävyjä.

Uuden stagen korkkauskunnian sai Joona Toivanen trio. Baarin isännän Sami Salovaaran tervetuliaissanoin alkaneella keikalla vallitsi suorastaan harras tunnelma, kun lähes täysi salillinen yleisöä keskittyi kuuntelemaan bändin intensiivisiä sävelmaalailuja. Orkesterin valttina oli jälleen suuren virtuoositeetin edesauttama, bill evansmainen pidätelty varmuus ja näyttämisen tarpeesta vapaa yhteissoitto.

Yleisön huomaavainen käyttäytyminen kuuntelutilanteessa ansaitsee erityismaininnan: kerrankin musiikki kuului mukavasti ilman takarivin pulinaa. Vielä kun voisi päästä jotenkin eroon kilisevistä kolikoista ja tuuletussysteemin hurinasta…