Sweet, Slade II, Let’s Eppelin

Täysin seikkailumielellä oli lähdettävä tsekkaamaan Sweet ja Slade II Jyväskylän jäähalliin 9.11. Supporttina oli tarjolla vielä mainio Led Zep -coverbändi Let’s Eppelin.

Eppelin luukutti tunteella läpi Zepin suurimmat hitit. Vuosia kestänyt tutkimustyö kuuluu joka hetkessä – kvartetti onnistuu kerta toisensa jälkeen Zeppelin-elämyksen rekonstruoinnissa, ja varsinkin Immigrant Song rokkasi mieleenpainuvasti.

On pakko tunnustaa, että molemmat illan pääesiintyjät ovat jääneet itselle hieman tuntemattomiksi. Kuuntelutilanne olikin paradoksaalinen, kun kuuli ”uutena musana” 30 vuotta vanhoja biisejä… Kun lisäksi vielä puolivuosisataiset ukot laulavat ”Teenage Rampagesta” ja muusta vastaavasta, päästään jo melkoisiin sfääreihin.

Nostalgisointi näytti kuitenkin kansaa kiinnostavan, koska tupa oli melko täynnä. Tämä näytti innostavan bänditkin varsin mukavaan menoon, ja ja erityisesti soittopuoli kulki tiukasti ja hyvällä fiiliksellä. Korkeimmat falsetit eivät ehkä aina irronneet ihan samaan tyyliin kuin silloin nuorena, mutta mitä siitä – tapahtuman on pakko olla onnistunut, kun jopa vip-karsina tyhjeni ihmisten mentyä bändejä kuuntelemaan.