Samuli Mikkonen & 7 henkeä

Samuli Mikkosen uusi kokoonpano 7 henkeä piti 2 levynjulkaisukeikkaa, Jumolla Helsingissä ja Jazz Barissa Jyväskylässä.

Tyylillisesti bändi liikkuu modernistisen jazzin alueilla, kamarimusiikkimaisen freen tienoilla. Yhtye harjoittaa haastavaa musiikillista itsetutkiskelua, joka ei taivu taustamusiikiksi.

Mikkonen käyttää hienosti dynamiikkaa ja persoonallisten puhaltajiensa tyylejä ja sointivärejä saadakseen aikaan verkkaisesti kehittyviä kudoksia, joissa ei tunnu olevan mitään ylimääräistä. Uffe Krokforsin ja Mika Kallion kanssa soitetut vuodet kuuluvat hienostuneena varmuutena. Puhaltajat Sonny Heinilä, Juhani Aaltonen, Pepa Päivinen, Sakari Kukko ja Jorma Tapio vuoroin revittelivät ylärekistereissä tai loivat yksityiskohtaista hiljentynyttä äänimaisemaa.

· Samuli Mikkosen kotisivut
· haastattelu Suomijazzissa