Kuuntelen radiota

Jommassa kummassa iltapäivälehdessä oli eilen hyvä kolumni radioiden soittolistapolitiikasta, joka on kirjoittajan mukaan saanut aikaan sen, ettei artisteilta soiteta kuin paria biisiä vaikka olisi mittavakin ura takana.

Itse en kuuntele radiota juuri lainkaan, vaan luotan omaan cd-varastoon niin töissä kuin kotonakin. Artikkelin innoittamana kuuntelin kokeeksi paria paria nettiradiota, ja väkisinkin jouduin huomaamaan, että artikkelin negatiivinen asenne ei ollut tyhjästä nyhjäisty. Todella tylsää, ei vaihtelua lainkaan, tai sitten musa oli todella skeidaa.

Tähänkin löytyy onneksi ratkaisu netistä: Yahoon LaunchCast osoittautui sopivaksi taustamusiikin tarjoajaksi. Oman aseman voi aloittaa kuka vaan menemällä Launchin saitille. Systeemi kyselee muutaman lempipopparin, ja alkaa sen jälkeen suoltaa biisejä valitsemiltasi artisteilta syöttäen sekaan materiaalia samantyyppisiltä tai muuten vaan mukaan ehkä jotenkin sopivilta taiteilijoilta.

Omakin asema tuli luotua: tässä kevyttä viihdemusiikkia aikuiseen makuun. Harmillisesti – ilmeisesti sopimusteknisistä syistä – joidenkin artistien tuotantoa puuttuu palvelusta joko kokonaan tai osittain. Floydilta ei kuule mitään, eikä Slayeriltäkään soi kuin Live Undeadin biisejä.

Puutteistaan huolimatta mukava palvelu, joka ainakin omasta mielestäni hakkaa joidenkin asemien tarjoamat teinijuontajien lespaukset ja ”hei nyt sä voit soittaa meille tai lähettää textarin” -ohjelmat mennen tullen.