Jukka Gustavson Organ Fusion Band

Rauhallisia äänimaisemia on aina ilo kuunnella. Tällä kertaa äänen arkkitehtinä toimi Jukka Gustavsonin bändi, jonka kiertue pysähtyi Jazz Barissa 22.1.

Tyylillisesti orkesteri kuulosti suoraan 70-luvulta tipahtaneelta: pitkiä äänimaalailuja, metafyysisiä sanoituksia, väliin joku Coltranen standardi. Tälle pohjalle olikin solistien mainio rakentaa omaa ilmaisuaan – Gustavson itse sekä Pentti Lahti (fonit) täyttivät tilaa innokkaimmin. Rami Eskelisen rentoa rumpuasiaa olisi taas mielellään kuullut enemmänkin. Kyllähän komppi sinänsä saikin olla hieman taustalla, koska Gustavson ja Lahti intoutuivat välillä aika btutaalinkin voimallisiin soolonäyttöihin.

Hieno keikka, hieno tunnelma. Hieno suoritus orkesterilta oli myös talon täyteen vetäminen keskellä tipatonta tammikuuta.

– Jukka Gustavson (koskettimet, laulu), Pentti Lahti (puhaltimet), Pekka Nylund (kitara), Juha Verona (basso), Rami Eskelinen (rummut)