In The Spirit Of Jaco Pastorius

Basisti Timo Hirvonen jutteli jokunen kuukausi sitten niin intoutuneesti uudesta Pastorius-projektistaan, ettei voinut olla kuuntelematta, kun orkesteri saapui Jazz Bariin kiertueellaan. Melko nimekäs soittajakaarti (Hirvonen, Jukkis Uotila, Petri Puolitaival, Jussi Lehtonen, Marzi Nyman, Manuel Dunkel, Mongo Aaltonen, Jukka Eskola, Antti Rissanen) antoi luvan odottaa mieleenpainuvaa musiikillista iltaa.

Pääosin keikka olikin ennalta-arvattavan hyvä: Hirvosen Jaco-eleet toimivat soundista huiluäänien kautta juoksutuksiin, ja bändi oli kuin Word of Mouth Big Band, halliten mustasti groovahtavan 70-luvun soundin vakuuttavasti. Hupaisana yksityiskohtana oli Marzin tulkitsema Little Beaverin I Can Dig It Baby, joka kuulosti autenttisesti aikuisviihteen soundtrackilta.

Aaltosen perkussioille oli harmittavan vähän tilaa, ja vain yhden soolon verran saimme nauttia tämän ”uuden nousevan perkussionistikyvyn” (kuten Hirvonen esittelyssään totesi) solismista.

Hersyvänä yksityiskohtana täytyy vielä mainita Teen Town, johon Hirvonen oli tehnyt suomenkieliset sanat, jotka Nyman lauloi bassoteeman mukana tulkiten nuoren soittajapolven tuntoja.

Mainio ilta kaikenkaikkiaan. Kiertue alkoi Savonlinnasta 31.3. ja jäljellä ovat vielä seuraavat paikat:

2.4. JOENSUU (Teatteriravintolan terassi)
3.4. OULU (Uusi seurahuone)
5.4. HELSINKI (Umo Jazz House)
6.4. KOTKA (Ravintola Kairo)
7.4. KUOPIO (Musiikkikeskuksen Jazzklubi)
8.4. RAAHE (Tiiranlinna)