Olavi Louhivuori Oddarrang

Mielestäni yksi hienoimmista asioista musiikissa on uusien soundien ja ideoiden löytäminen. Tuttuihin standardeihin voi tietenkin saada väriä lisäämällä mukaan mitä erikoisempia yksityiskohtia ja ideoita, mutta Oddarrangin tapauksessa puhutaan ihan uudesta ja erilaisesta soundista.

Juttutuvan Rytmihäiriöklubilla 22.9. esiintynyt rumpali Olavi Louhivuoren bändi eroaa jo kokoonpanoltaan. Sello, pasuuna, kitara ja basso tuovat musiikkiin todella matalan ja lämpimän äänimaailman. Suuren osan tunnelmasta luovat myös Olavin upeat sävellykset. Hieman kankean alun jälkeen Oddarrang nousi lentoon jo ensimmäisen setin aikana ja ote piti tiukasti loppuun asti. Muutamia lyhyitä sooloja lukuunottamatta vaikuttavan konsertin suurin anti oli ehdottomasti hypnoottisten vamppien ja melankolisten melodioiden hieno yhdistelmä.

Erityisesti mieleen jäivät pasunisti Ilmari Pohjolan riipivät lauluosuudet sekä sellisti Osmo Ikosen lyyrinen soitto. Samoin kitaristi Lasse Sakara ja basisti Lasse Lindgren hoitivat osansa loistavasti.