Peer Günt

Suomalaisen jyrärockin peruskivi Peer Günt käväisi Lutakossa lauantaina. Kunnon boogiebluesrock-musaa kuulee livenä valitettavan harvoin, joten paikalle oli päästävä. Samalla tuli testattua Lutakon uudehko ennakkolipunmyyntisysteemi, joka toimi mainiosti – maksu nettipankkiin, kuitti tulosteena mukaan ja keikalle.

Taustalta soineet Griegin hilpeät sävelet saattelivat Güntin setin käyntiin. Vuodesta -83 muuttumattomana säilynyt kokoonpano näytti, miten tiukasti mutta svengaten rokkiakin voi soittaa. 80-luvulta muuttumattomina ovat säilyneet näköjään myös orkesterin musiikilliset perusteet, ja kaikki vanhat hitit Bad Boys Are Herestä alkaen hivelivät korvaelimiä.

Nautintoa haittasi ainoastaan jotenkin kummallinen miksaus – Twist Twistin tuplabassarit peittivät paikoitellen alleen kaiken muun, eikä bassoa kuulunut lainkaan. Yritin löytää hot spotia eri paikoista salia, mutta jopa miksauspöydän vieressä oli sama tilanne. Ehkä en vain tajunnut pointtia, mutta olis ollut kiva kuulla vähän enemmän muitakin soittimia.

Kovalla energialla vedetty setti joka tapauksessa oli tämä – uutta levyä kovasti odotellaan! Peer Güntillä on selkeä oma roolinsa musamaailmassa, eikä kovin moni niihin saappaisiin pysty hyppäämään.