Stern & Dulfer

Prahan musiikkiklubeilta tuntuu löytyvän joka viikolle joku kansainvälinen artisti. Kävin viime viikolla ”työmatkalla” Tsekissä ja ehdin siinä samalla kuunnella pari konserttia.

Fonisti Candy Dulfer veti Roxy-klubin täyteen sunnuntaina 14.11. Tuntuu välillä vaikealta (tai tyhmältä) luokitella musiikkia, mutta Dulferin kohdalla homma on helppo. Konsertin kaikki biisit pysyivät uskollisesti samalla soft-funk -linjalla kuin hänen levynsäkin. Muutaman kappaleen verran menoa jaksoi hymyillen katsella, mutta ennen ensimmäistä voimaballadia täytyikin jo turvautua alkoholiin. Bändin jäsenistä ei mitään tietoa.

Lucerna-klubi sen sijaan täyttyi kahteen kertaan maanantaina 15.11. kun kitaristi Mike Stern kumppaneineen soitti kaksi puolentoista tunnin konserttia. Itse ehdin ostaa lipun aikaisempaan konserttiin, joka ehkä hieman tuntui lämmittelyltä varsinaista iltaa varten. Rumpali Dennis Chambers ja fonisti Bob Franceschini häipyivät vähän väliä lavalta jättäen Sternin ja basisti Richard Bonan jammailemaan kahdestaan. Parhaimmat fiilikset tulivat muutamasta balladista, joita Bonan pehmeä lauluääni täydensi juuri sopivasti. Muuten keikka oli hyvin amerikkahenkinen – nopeasti, paljon ja korkealta.

Ja loppuun mainos: seuraavan kerran Prahassa vieraillessanne suuntaatte askeleenne kohti U Maleho Glenaa.