CMX

CMX saapui viimein Jyväskyläänkin talvikiertueellaan. Joulukuussa keikka peruuntui rumpali Peipon käsileikkauksen takia, mutta nyt käsi on taas kunnossa.

Livesoitossa ei paljon eroa huomannut, paitsi että bändin volyymi tuntui laskeneen joihinkin aikaisempiin kuuntelemiini keikkoihin verrattuna. Muuten bändi kuulosti kohtuullisen paljon samalta kuin aina. Settilista keskiviikon keikalla oli piristävä – ilmeisimmät ja kuluneimmat jyystöt olivat saaneet väistyä Cloaca Maxima II:n materiaalin ja muutaman 90-luvun alkupuolen tuotantoa edustavan vedon tieltä.

Tällä kertaa keikasta ei kuitenkaan jäänyt kummoisempaa hurmosta käteen… Kyllähän bändi saa kummasti energiaa luotua ja soitettua biisit läpi rankalla otteella (vaikka muutaman biisin olisi ehkä voinut treenata vähän parempaan kuntoon). Upouusin materiaali tuntuu hieman köykäiseltä, eikä bändi ole uudistunut ihan samaan tahtiin kuin ”kultavuosinaan” – mutta tulipahan taas käytyä, ja varmaankin tulee käytyä seuraavankin kerran.