Jim Campilongo

Amerikkalaiskitaristi Jim Campilongo johdatteli baarin runsaahkon yleisön americana-henkisen kitaroinnin ihmeelliseen sävelmaailmaan 9.2.

Tyylillisesti Campilongo seikkaili Frisell-henkisestä laid-back -tyylittelyn ja räväkämmän rockahtavan outlaw-kantrin ja bluegrassin välimaastoissa. Trion muut jäsenet (Tim Luntzel – bs, Dan Rieser – d) soittivat kravatit kaulassa eleetöntä perustaustakudosta, jonka päällä Campilongon oli luontevaa fiilistellä. Tyylitajussa löytyikin – on aina mukava kuunnella taidolla soitettua musiikkia mieluummin kuin tekniikkanäytöstä. Campilongon twangissä oli hienosti sekoittuneena jazzahtavia sävyjä ja syvällistä tunnelmointia.

Campilongo esiintyy Malmitalolla Helsingissä 10. ja 11.2. klo 19.00. Kannattaa käydä katsastamassa mikäli Telecasterin hyväily sattuu kiinnostamaan.