Ylläs Jazz Blues 2005

Tämän vuoden festivaali oli ainakin allekirjoittaneelle työntäyteisempi kuin aikaisempina vuosina. Omien keikkojen lisäksi ehdin ainoastaan kuulla pätkän Severi Pyysalo Trion keikasta (solistinaan Emma Salokoski) sekä mahtavan Alliance-bilebändin energisen vedon.

Severillä oli samana lauantai-iltana kaksi keikkaa (Perko-Pyysalo-Viinikainen Trio esiintyi muutamaa tuntia aikaisemmin), mutta se ei pahemmin näyttänyt häiritsevän. Vibrafonisti osaa yllättää aina uudestaan ja uudestaan uskomattoman hienolla soitollaan. Bändissä soittivat lisäksi rumpali Marko Timonen ja basisti Timo Hirvonen. Myöhemmin illalla Alliancen laulusolistit Osmo Ikonen ja Inga Söder hienon bändin kera veivät tunnelman kattoon mahtavalla cover-pläjäyksellä – mieleeni jäivät erityisesti hienosti sovitetut potpurit.

Ensi vuonna uudestaan!