Chris Potter Quartet

Nimekkäitä soittajia oli tarjolla Sibelius-Akatemian vuotuisessa DIG.-konserttitapahtumassa. Umo Jazz Housessa järjestetyssä pääkonsertissa 22.3. esiintyi Chris Potter Quartet: fonisti Chris Potter, kitaristi Wayne Krantz, basisti Fima Ephron ja rumpali Ari Hoenig.

Jokaisen soittajan henkilökohtainen ansioluettelo on sen verran mittava, että konsertilta ja muusikoilta sopi odottaa paljon. Keikka lähtikin käyntiin todella energisesti – musiikki tuntui olevan muutaman kymmentä vuotta vanhaa fuusiota, modernimmalla otteella. Loistavia soittajia ovat kaikki, sitä ei voi kieltää – ongelmana olikin mielestäni liiallinen soitto. Ikään kuin koko keikka olisi ollut yhtä rumpusooloa, Hoenig nimittäin murjoi polyrytmejään koko illan pelottavan vihainen ilme kasvoillaan.

Suosittelen silti tutustumaan soittajien muihin bändeihin tarkemmin, esimerkiksi basisti Ephron soittaa mm. Screaming Headless Torsos -yhtyeessä.