Tuomo Dahlblom Trio

Tuskin oli Viiden Tähden festareista selvitty, kun jo seuraava kiinnostava konsertti painoi päälle. 17.3. Jazz Barin lavan nimittäin otti Tuomo Dahlblom trio (Dahlblom – gtr, Pekka Törmänen – bs, Osmo Blomqvist – drs).

Konsertti oli tällä kertaa kuin allekirjoittaneelle tehty: kolme toistensa kanssa ikiajat soittanutta pidättyväisyyteen taipuvaa muusikkoa tulkitsi rennosti fuusiota, jazzia ja bluesiakin. Tuomon kitaralla ja kuulaalla Metheny/Stern -tyyppisellä soundilla oli hyvin elintilaa rumpujen ja basson pysytellessä tyylikkään varmasti taustalla. Toisen setin aikana saatiin kuulla kokeilevampaakin musisointia. Hienoisena yllätyksenä tuli, että sooloilusta vastasi Dahlblom lähes täysin, ja Törmänen – Blomqvist -akseli tyytyi vain pariin pakolliseen.

Yleisöäkin oli paikalla juuri sopivasti, ja mikä tärkeintä, kuuntelemassa bändiä…