Viiden Tähden Festari

Jyväskylään juurtunut mukava alkukevään tapahtuma Viiden Tähden festari tapahtui 16.3. Esiintyjälistalla oli mukavankuuloisia nimiä, joten kävin tarkistamassa tilanteet.

Taiska oli illan esiintyjistä ainoa, jota en ollut aikaisemmin kuullut, joten sinne ensimmäiseksi. Sympaattinen setti Elias-poikansa kanssa, josta ei aurinkoa ja laineen liplatusta puuttunut (ainakaan biisien sanoista). Ja kyllä, Mombasa tuli setin lopuksi. Astetta kankeampaa ilmaisua kuuli Esa Kaartamon ja Mikko Kuustosen esittämänä – kaksi miestä ja kitaraa esitti omia ja muiden hittejä varmaotteisesti ja upean kuuloisesti, mutta ehkä hieman yllätyksettömästi. Pelle Miljoonan veto sen sijaan oli kaikkea muuta kuin yllätyksetön! Välillä biisien kulku tuntui yllättävän taiteilijan itsensäkin, mutta ei se mitään. Aikataulun tulkinnastani johtuen päädyin katsomaan Pelleltä kaksi keikkaa, ja Pepe WillbergJiri Nikkinen -duo jäi nyt kokonaan huomiota vaille. Jussi Lampi ja Timo Rautiainen (+ kitaristi Jari Huttunen) esittivät tunteella Leevi & The Leavingsin tuotantoa, mutta välispiikkien runsaus ja hyvä meininki olivat vähällä nousta pääasiaksi.

Mutta tärkeintä on, että yleisö viihtyi, ja mukava pienimuotoinen ja intiimi, joskin varsin nopeatempoinen festari tuli jälleen koettua. Formaatti on tosin varsin armoton – koska esiintyjät vaihtuvat tasatunnein, jää tehokasta soittoaikaa n. 35 – 40 minsaa / artisti. Pitkäsanainen välispiikkaaja tärvää tästä helposti 10 – 15 minuuttia, jolloin siinä ei montaa biisiä ehdi soittaa. Toisaalta, pidemmät soittoajat lisäisivät tapahtuman kokonaiskestoa luultavasti liikaa. Katsotaan miten VTF kehittyy!