Dana Fuchs Band

Voimakasääninen laulajatar Dana Fuchs revitteli Jazz Barissa 19.4. Edellisen kerran Fuchs vieraili paikassa puolisen vuotta sitten duona bändinsä kitaristi Jon Diamondin kanssa, mutta tällä kertaa taustalla oli koko bändi.

Ohjelmassa oli pari settiä kunnon americanaa, juurevaa bluesrokkia ja gospelia (Fuchs aloitti laulamisen kirkkokuorossa). 28-vuotiaan Fuchsin anti musiikille on vahva tulkinta, ja ääni taipui melkoisen akrobaattisiin revittelyihin. Lähinnä mieleen tuli Janis Joplin, jota Fuchs onkin esittänyt musikaaliroolissaan.

Bändin biisimateriaali ei mielestäni ollut erityisen omaperäistä, mutta ryhmä sai aikaan hyvän meiningin, jonka myötä kliseetkin kuulostivat hyvältä. Skandinaavisen kuulaan tulkinnan suurena ystävänä tosin jäin kaipaamaan ehkä hieman laajempaa tulkinnan skaalaa – tällä kertaa vaihtoehtoina paria slovaria lukuunottamatta oli kovaa, ja vielä kovempaa. Tästä en kuitenkaan valita, koska show toimi hyvin ja biisit kulkivat.

Dana Fuchs Bandin tämänkertaista suomenkiertuetta on jäljellä vielä pari keikkaa – tänään Kanneltalossa ja 22. päivä Viitasaaren Miekkaniemessä. Tutustumisen arvoista settiä bluesrokin ja rajun tulkinnan ystäville!