Jouni Järvelä Group

Fonisti Jouni Järvelän luotsaama kvintetti matkustaa tällä hetkellä Jazzliiton kiertueella – torstaina 14.4. heitä kuultiin Kanneltalossa.

Monivivahteinen ja oudon hieno keikka tarjosi yhtyeen uutta materiaalia, pääasiassa Järvelän ja pianisti Samuli Mikkosen säveltämiä teoksia – lyyristä musiikkia, mutta todella groovepainotteisesti soitettuna. Huomion kiinnitti erityisesti se, että hyvin vapaalta kuulostava musiikki saattoi välillä olla aika pitkälle kirjoitettua. Päällimmäisenä mieleeni jäivät hieman vanhemmat (mutta sitäkin hienommat) kappaleet Järvelän Enkelin kannel ja Mikkosen Murehista muovaeltu.

Yhtyeen vieraana tällä kiertueella soittaa norjalainen rumpali Audun Kleive, lisää tietoa miehen vaikuttavasta urasta täältä. Bändissä soittavat edellä mainittujen lisäksi kitaristi Marzi Nyman ja basisti Lasse Lindgren.

Suosittelen tutustumaan orkesteriin, mikäli ei ole ennestään tuttu. Kiertue alkoi Kotkasta ja jäljellä on vielä seuraavat keikat:

15.4. Savonlinna / Ooperakellari
16.4. Joensuu / Teatteriravintolan terassi
21.4. Jyväskylä / Jazz Bar
22.4. Kuopio / Musiikkikeskuksen Jazzklubi
23.4. Tornio / Ammatti-instituutin musiikkitalo
24.4. Oulu / NuKu