The Farangs feat. Chris Cote

Rytmimusiikki on ihanaa, sai todeta tuottaja-rumpali Janne Haaviston masinoiman The Farangsin keikalla Jazz Barissa 1.9. Bändi esitti sekalaisen valikoiman eri musiikkikulttuureja sulautettuna omankuuloisekseen paketiksi, jossa alan miehet fiilistelivät maukkaasti.

Baarin lava näytti kohtuullisen ahtaalta 7-henkiselle bändille kalustoineen, mutta onneksi fyysinen tiiviys peilautui musiikkiin. Haavisto itse loi tiukasti groovaavan pohjafiiliksen intoutuneella rumpaloinnillaan perkussionisti Mamba Asefan ja samplejen kanssa. Kaksikolta komppasi maukkaasti tiukkaa mustaa beattiä, letkeää reggaeta, coolia nu jazzia ja 70-lukulaista happorockia.

Kitarapartiossa Jarmo Nikku ja Olli Haavisto sävelmaalailivat tunnelmallisesti. Rankimmat revittelyt eivät ole tämän ryhmän asia, vaan harkittu harmoninen kehittely, jossa melodiat olivat vahvasti läsnä. Laulaja-kitaristi Chris Cote päästettiin ehkä eniten ”irti”, mikä olikin toimiva ratkaisu.

Mainio veto kaiken kaikkiaan – harvakseltaan keikkailevan bändin ehtii vielä tänään katsastaa Tampereen Telakalla, mutta muuten joutuu tyytymään levytettyyn tuotantoon.