Ben Granfelt Band

Lähes kaikki jyväskyläläiskitaristit olivat saapuneet paikalle tarkistamaan kitaristi Ben Granfeltin nykykunnon Jazz Bariin 6.10.

Kovasta yrityksestä huolimatta vastaanotto oli laimeahko – perustason korkeudesta huolimatta keikassa ei ollut varsinaisia huippukohtia, vaan musiikki oli kovasti amerikkalaistyyppistä kitararäimettä. Tai räime viittaa ehkä vääräntyyppiseen ilmaisuun, Granfeltin tyyli kuulosti nyt paljon kliinisemmältä.

Minua on aina hieman ihmetyttänyt triopohjainen soolobändi, koska Granfelt ei oikein saa täytettyä tilaa tarpeeksi, eikä biisien harmoniapuoli ole kovin monipuolinen. Virheetöntä soittoa sai kuulla hyvillä soundeilla, mutta sielukkuus puuttui. Granfeltin orkesteri ei kovasta ammattitaidosta huolimatta saanut yleisöä oikein syttymään, ja encoretkin jäivät soittamatta. Ehkä huono päivä?