Peer Günt

Peer Günt

Jo kesästä lähtien velloneet huhut Peer Güntin hajoamisesta pistivät hankkiutumaan Lutakkoon 15.10.

Ulkoisesti kaikki näytti samalta kuin ennenkin – Erkinharjun tuplabassarirumpusetti, basisti Kettulan vuodesta toiseen samat esiintymisvaatteet ja kitaristi Nikin rosoinen ääni ja ilkeä kitarointi. Keikan kestäessä ilmeni, että tässä ollaan nyt kalkkiviivoilla. Bändin yhteistä energiaa ei enää ollut juurikaan aistittavissa ja biisit olivat rutiininomaista läpisoittoa. Tosin Nikin soitto ja lauluääni olivat erinomaisessa kunnossa, joka toivottavasti lupaa hyvää tulevia ajatellen.

Güntin viimeinen Jyväskylän-keikka ei ollut täydellinen – kyllä Nikin ja Teijojen skismat olivat esillä, eikä meininki ollut niin rennon menevää kuin aiemmin, ja muutama paha soittomokakin pääsi ilmoille. Aivan hautajaistunnelmaa ei sentään paikalla ollut, vaan keikka oli varsin hyvä – vaan ei enää Güntin yleiseen tyyliin loistava.