Nieminen & Litmanen

Sain paikattua erään ammottavan aukon musiikillisessa sivistyksessäni, kun onnistuin viimein raahaamaan itseni Niemisen & Litmasen keikalle Poppariin. Levyltä bändi sentään oli entuudestaan tuttu, mutta livekohtaaminen oli siirtynyt syystä tai toisesta.


Yleisöä oli mukavasti paikalla, kun voimaduo kipusi lavalle. Ensimmäisistä tahdeista lähtien oli selvää, miten bändin ”Scandinavian Action Jazz” toimii – urkuri Nieminen vei biisejä eteenpäin ja rumpali Litmanen komppasi tiukasti räiskähtelevällä mutta perinteitä kuitenkin kunnioittavalla tyylillään.

Biisimateriaali svengasi kivasti mutta toisaalta oli aika samankaltaista. Varmaan fiiliksestä riippuen tuo on hyvä tai huono asia, jos olisi itse ollut menopäällä, mikäs siinä, mutta nyt jäin vähän kaipaamaan enemmän nyansseja ja vaihtelua. Toki tämä orkesteri ei olekaan mikään mietiskelevän, syvällisen kuvioinnin lipunkantaja, vaan meininki on aina reippaanlaista. Ja hyvä niin!