John Scofield

John Scofield

John Scofield on jälleen yksi näistä artisteista, joita on tullut kuunneltua käytännössä aina, mutta keikalle ei ole tullut mentyä. Muutama vuosi sitten oli lähellä, mutta Malev-lentoyhtiön peruttu jatkolento sotki suunnitelmat. Tällä kertaa luotin kotoisan VR:n tasaiseen kyytiin ja matkustin kauas Helsinkiin kuuntelemaan Scofieldia SibaFestin avajaiskonserttiin.

Jim McNeelyn sovittamat kappaleet soivat Sibis Alumni Big Bandiltä mukavan kuuloisesti. Konsertin ensimmäinen puoliaika riitti ainoastaan McNeelyn eeppisen East Coast Blow Out -teoksen esittämiseen, ja toisella puoliajalla tuli Scofieldin omia sävellyksiä.

Omat kappaleet Scofield tietenkin soitti vapautuneesti ja sooloillen hienosti, mutta ensimmäisen puoliajan teos näytti aiheuttavan hieman päänvaivaa – tosin ei nyt mitenkään häiritsevästi. Timo Lassyn ja Jussi Kannasteen vahva fonisooloilu nosti elämyksen hienoutta vieläkin korkeammalle.