Nassaun Fasaani

Nassaun Fasaani

Vas. Juho Kivivuori, Joonatan Rautio, Toni Porthén, Jussi Fredrikson ja Mamba Assefa.
Vas. Juho Kivivuori, Joonatan Rautio, Toni Porthén, Jussi Fredrikson ja Mamba Assefa.

Nassaun Fasaani on rumpali Toni Porthénin ja fonisti Joonatan Raution liidaama suurelle yleisölle uusi kokoonpano, joka liikuskelee maukkaasti pääosin Amerikan itärannikolta ammentavassa sähköisen jazzfunkin sävelmaailmassa.

Popparin keikalla 16.10. oli mukavasti ihmisiä, jotka saivat kuullakseen kaksi settiä mukavaa fuusiomusiikkia. Jazzin, lattareiden ja funkin vaikutteet sekoittuvat mieleenpainuvasti kahden aivan liian nopeasti kuluneen setin aikana. Joillakin keikoilla saattaa joskus tulla mieleen, että kappaleiden teemat ovat olemassa vain kehystämään tähtikokoonpanon sooloja, mutta ei tänään.

Bändin hyvä kemia kuului soolosta toiseen muusikoiden kehitellessä kappaleiden teemoista huikeita säveltykityksiä, jotka puolustivat olemassa oloaan muutenkin kuin soittajien virtuoottisuuden esittelykenttänä. Olisinpa toisaalta voinut kuunnella pelkästään sitäkin: Joonatan Raution ja Jussi Fredriksonin sävelmaalailut, Porthénin ja Mamba Assefan huikeat rytmilliset ilotulitukset sekä kompissa että sooloissa, ja kaiken pohjalla yhteenliimaajana Juho Kivivuoren tajuttoman groovaavat bassolinjat.

Uusi Return-levy löytyy Spotifysta, kannattaa kuunnella, mutta ehdottomasti mennä myös keikalle – näin hienoa kuulee harvoin.