Bill Frisell

Bill Frisell

 

Bill Frisell – ehdottomasti yksi suosikkikitaristeistani.

Nuorna poikana oli elämän muuttava tilanne, kun joskus 90-luvun puolivälin jälkeen soittotunnilta lähtiessä Timo Ketola antoi mukaan kasetin, jossa oli All the Things You Are -kappale. Ajattelin hetken, että eikö mitään kuluneempaa löytynyt, mutta tässä olikin esittäjänä Paul Motianin yhtye, kitarassa Frisell (ko. äänite on Paul Motian On Broadway, vol. 2). Melodia alkoi ja se sointihan oli jotain, millaista en ollut koskaan kuullut, että näinkökin sitä kitaraa voisi soittaa? Kyllähän sen pelkän yhden kappaleen kuuleminen aiheutti pysyvän muutoksen omassa soitossa ja tyyli-ihanteissa.

Edellisestä Frisell-keikasta ehti kulua jo 17 vuotta, joten nyt oli selviö lähteä Tampere Jazz Happeningiin kuuntelemaan uutta Guitar in the Space Age -hommaa. Keikkaraportti löytyy tällä kertaa SuomiJazz.comista, tervemenoa lukemaan.

Ja Motianin bändiä voi fiilistellä vaikkapa tästä: