Tapani Rinne Radioton

Tapani Rinne Radioton

RinneRadio-yhtyeen Tapani Rinne osallistui LUX Helsingin Flowers of Life Areena -valo-tilateokseen omalla äänimaailmallaan.

Rinteen bassoklarinetin soundi on kuulas ja rauhoittava. Vaivattoman kuuloisesti äänimatto sai uusia elementtejä. Melodiat soivat aluksi yksinkertaisesti, mutta saivat kappaleiden edetessä lisää kerroksia. Välillä ääni tuntui saavan omaakin elämää, kun efektit reagoivat toisiinsa.

Rinne käytti esityksessä monipuolisesti efektejä ja loi massiivisia äänivalleja parhaimmillaan muutamasta bassoklarinetin läpän sulkeutumisäänestä. Välillä esitys sai jotenkin koomisiakin sävyjä, kun odotteli henkeä pidätellen sitä hetkeä, jolloin Rinne polkaisee pedaalilla biisin loppuun, tai muokkasi looppia lattialla könyten.

UV-tekniikalla toteutettu tilateos hehkui kaikissa väreissä ympäri Gloriaa, ja Rinteen kaikkivoipa musiikki-ilmaisu sopi täydellisesti yksiin lavalla pyörivien psykedeelisten kuvioiden kanssa.

tapanirinne.com

flowersoflife.net