Steve ’n Seagulls Altaalla

Steve ’n Seagulls Altaalla

Vuosi 2020 ei koronan takia ole ollut häävi live-musiikille (eikä juuri millekään muullekaan). Omat levyjulkkarit ja ties kuinka monta hyvää keikkaa on peruttu, ja koko tapahtuma-ala on ennennäkemättömissä vaikeuksissa.

Onneksi Suomen tiukka suhtautuminen pandemiaan on tehonnut ja siellä täällä on pieniä valon pilkahduksia. Omalle kohdalle ensimmäinen livekeikka moneen kuukauteen oli Steve ’n Seagulls ulkoilmassa Katajanokan Altaalla. Valitettavasti tätäkin kirjoittaessa tuli tieto loppuvuoden rundin siirrosta ensi vuoteen,,,

Tuntui oudolta mennä varta vasten suureen ihmisjoukkoon, kun on muutaman kuukauden pitänyt kaikkia mahdollisina taudintartuttajina. Altaalla katsomo oli kyllä hyvin järjestetty – pöydät oli mukavan kaukana toisistaan ja vain jonottaessa joutui varomaan.

Bändi sen sijaan oli ennallaan. Hyväntuulisen ja rennon esiintymisen mahdollistaa jokaisen soittajan mieletön taitotaso. Mielikuvitukselliset bluegrass-versiot vanhoista metallibiiseistä hivelevät ja tällainen coverointi on sitä mitä pitääkin: coverversiot toimivat omilla ehdoillaan ja välillä päädytään todella kauas alkuperäisestä.

Bändin levyilläkin on onnistuttu taltioimaan livemeininki varsin hyvin.

”Uudet” jäsenet, rumpali Skubu ja basisti Jammu, ovat tuoneet omaa ekspertiisiään bändin ulosantiin. Born to be Wildin lähi-itämainen jakso sai mahtavia lisäsävyjä Skubun vokaali-maalailun ansiosta.

Seuraavaa livevetoa odotellessa kannattaa tsekata banjistin toinen bändi Matias & the Canyons.

Disclaimer: kirjoittaja on tehnyt bändin kanssa yhteistyötä melkolailla orkesterin perustamisesta lähtien.