Yonan upea paluu

Yonan upea paluu

Yona piti luovan tauon, teki hienon Uni johon herään -levyn, kokosi uuden bändin ja palasi keikkalavoille Helsingissä 30.6.2021. Paikkana toimi Allas Sea Pool, joka on oikeastaan aika hieno keikkapaikka ainakin hyvällä ilmalla, rantalava keskellä stadia. Yonaa odotellessa sateli hieman vettä, jonka tuuli puhalsi suoraan lavalle. Onneksi neuvokas orkesteri oli suojannut soittimet, ja keikka pääsi alkamaan ja sadekin loppui.

Yona ei koskaan varsinaisesti säästele, vaan antaa säveltaiteensa tulla täysillä. Laulajan upea ääni taipuu kaikkeen mitä luova mieli tuuppaa tulemaan. Yonan rytmi- ja melodia-ajatukset ovat tosi persoonallisia ja hienon kuuloisia. Persoonalliset välispiikit pitivät keikan jännällä tavalla maanläheisenä, ja huikeat musiikilliset suoritukset saivat niistä hyvän kontrastin. Eihän tähän olisi sopinutkaan mitkään eeppiset välihuudatukset, vaan henkilökohtaiset anekdootit sopivat hyvin täydentämään keikan kaarta.

Uusi bändi (josta vain luottopianisti Antti Kujanpää taisi olla mukana edellisessä) toimi. Multi-instrumentalisti Juho Kanervo soitti selloa ja perkussioita ja monipuolisti bändisoundia mahtavasti – Yonan sanoin ”tuurasi sinfoniaorkesteria”. Juhani Grönroos astui kitaramaailman hallitsijaksi huikeasti vastaten illan eeppisimmistä sooloista.

Kiertue on käynnistymässä ja kannattaa tsekata ehdottomasti.